Cristina Pagès, autora del cartell de l'#OCA16


Parla'ns una mica de tu: Què has estudiat? Per què? Quins projectes tens?

Fa uns 9 anys que vaig acabar la carrera d’òptica i optometria a Terrassa i des de llavors que estic treballant com a optometrista. De totes maneres sempre m'ha agradat molt el món del disseny (en general) i és per això que vaig decidir que estudiaria la carrera de Disseny Gràfic a l'Escola Superior de Disseny de les llles Balears (títol que vaig finalitzar fa 2 anys).

Ara per ara encara estic fent feina d’òptica, però la meva intenció és canviar la meva professió i girar cap al món del disseny, cosa que actualment no és fàcil però com que realment és el que m'agrada fer, tots els meus esforços van destinats a treballar de manera definitiva en algun projecte relacionat amb el disseny gràfic, que desitjo poder fer-ho al més aviat possible.


Com vas saber que hi havia un concurs pel cartell de l'OCA 2016? Per què hi vas voler participar?

Encara que sóc de Mataró, fa 8 anys que visc a Mallorca. Tot i així sempre procuro estar el més assabentada possible de tot el que passa a la meva ciutat, les arrels m'estiren molt. La meva germana em va avisar que hi havia aquest concurs i vaig pensar que seria una bona idea presentar-me per aportar el meu granet de sorra. Un concurs d'aquestes característiques és una bona oportunitat perquè la gent vegi la meva feina i vegi quin és el meu treball.


Com vas tenir la idea que, posteriorment, vas proposar al concurs?

Abans de posar-me a fer esbossos ja tenia molt ciar dues coses, volia que hi aparegués una oca i també volia que hi aparegués un component festiu. Sóc lnstagramera i una de les fotos "estrelles" d'aquesta xarxa social són les #FotoPeus. La gent pot arribar dir a on es troba només fotografiant el terra que trepitgen, i em va semblar que la idea podria ser divertida. És per això que vaig representar una oca trepitjant un terra ple de confetis i serpentines com si l'oca estigués in situ dins la festa de cap d'any.


Que has volgut expressar amb el cartell?

Festivitat, alegria, il·lusió. El canvi d'any sempre és esperant a, és proposar-se reptes, és il·lusionar-se i auto convèncer-se que l'any que es comença serà millor que l'anterior. Vaig trobar que començar l'any trepitjant un camí a on els colors són els protagonistes és la millor manera de fer-ho.


Vas dedicar molt de temps a pensar-lo i dissenyar-lo?

Pensar-lo va ser ràpid, vaig fer un parell d'esbossos abans d'arribar a la idea final. Dissenyar-lo ja ha sigut més complicat. Així amb confiança, dibuixar no és el meu fort i per arribar a digitalitzar uns peus d'Oca mínimament correctes m'hi he passat les meves hores. Fent una mitja, així rapida, crec que en el cartell hi he dedicat unes 2 hores en 10 dies més o menys.


És la primera vegada que participes en aquest tipus de concurs?

No, he participat a diferents concursos de cartells, tant a Mataró com a Mallorca. Tot i que les probabilitats de ser guanyador d'un concurs és molt difícil a mi sempre m'ha agradat participar-hi, em diverteix, m’entretinc i n'aprenc molt. Els concursos sempre em motiven (sigui quin sigui el premi) sempre me'ls prenc com un repte personal i com una oportunitat d'una possible futura feina.


Que en penses de la tria de cartell amb concurs popular?

Valoro molt positivament el fet d'acostar debat i la tria d'un disseny gràfic a la gent del carrer, perquè al capdavall seran ells els "consumidors" d'aquell "producte". És cert que també hi ha favoritismes, i vots que no són del tot objectius, però el disseny és per la gent i ha d'agradar a la gent".

 

 
Inici